Husbilskriget i Västsverige

I en artikel den 17 juli i Bohusläningen ”Husbilskriget trappas nu upp i Västsverige” kunde man återigen läsa om campingägare som förfäras över husbilar som väljer bort campinganläggningar.

Det är beklagligt att dessa ”företagare”, ofta med politiska uppdrag i kommunen, ännu inte har förstått och insett att en ny trend är på gång. Husbilsturismen har inte samma behov som t.ex. tältare och turister som nyttjar husvagn. Det handlar också om en helt annan målgrupp varav flertalet är pensionärer och sedan lång tid tillbaka inte har behov av campinganläggningarnas utbud.

Husbilsturisten vill kunna välja och sätter stort värde på den frihet som husbilsresandet innebär.  Precis som alla andra turister så är husbilsturisten villig att betala för den service eller den tjänst som man för tillfället har behov av.

Det ”krig” som möjligen campingägarna vill lyfta fram ser mer ut som ett aningslöst och svårbegripligt krig mellan en gammal tradition och en ny modern trend som växer så det knakar.