Husbilsplatser i Glommen upprör

Hallands Nyheter kunde man för en tid sedan läsa om att grannar upprördes över ett beviljat bygglov. Det handlar om att båtklubben, som hyr Glommens hamn av Falkenbergs kommun, tänker iordningställa en plats där 10 – 15 husbilar ska kunna parkera.

Grannarna är kritiska till uppställningsplatsen och menar att husbilarna både skymmer sikten och de befarar störningar i form av musik, grillos, festande och väsen.Den uppfattning som grannarna för fram är vanligt förekommande och är tyvärr inte relevant utifrån husbilsturisternas sätt att förhålla sig till den plats man besöker och valt att övernatta på.

Den stora gruppen husbilsturister är både ansvarstagande och hänsynsfulla. Och det stora flertalet väljer bort campingplatser eftersom de ofta ligger långt ifrån stadens centrum och har ett serviceutbud som inte är anpassat till husbilsturisternas verkliga behov.