Sviktande husbilsmarknad

Det finns tecken som tyder på att husbilsförsäljningen blir lägre i år jämfört med 2011, och nere på kontinenten upplever husbilstillverkarna redan en sviktande husbilsmarknad. För att möta minskad nybilsförsäljning och stimulera eftermarknaden av begagnade husbilar krävs betydligt mer aktiva tillverkare och importörer då det gäller utbyggnad av antalet husbilsplatser i Sverige.

Det kan inte bara vara kundernas ansvar att själva eller tillsammans i olika konstellationer driva på myndigheter, kommuner, företag och näringsidkare för att få dem till att anordna fler husbilsplatser och servicestationer för tömning av tankar med mera.

Jag tycker att det är hög tid för tillverkare och importörer att bli  mer aktiva i utbyggnaden av husbilsplatser i Sverige. Det borde vara ett gemensamt intresse.