Inledning

Den 25:e maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen från EU, GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft . Den handlar kortfattat om en EU-förordning som syftar till att stärka skyddet för privatpersoner vid behandling av personuppgifter. När den träder i kraft ersätter den Dataskyddsdirektivet från 1995, samt alla medlemsländers nuvarande nationella bestämmelser. I Sveriges fall handlar det om PUL, Personuppgiftslagen.

Här hittar du mer information om GDPR och vad det innebär:

Din integritet är viktig för oss. Vi är därför angelägna om att de personuppgifter som samlas in om dig lagras och hanteras på ett tryggt och säkert sätt, och i enlighet med dataskyddsförordningen – GDPR.

Vi uppmuntrar dig att läsa igenom informationen. Om du har några frågor om hur dina personuppgifter hanteras är du välkommen att kontakta oss.

Personuppgiftsansvarig

Vår webbplatsadress är: http://husbilsdestination.se/redaktionen.

Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter hanteras, kontakta oss via e-post.

E-post: info@husbilsdestination.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Media

Gäller endast för redaktionsteamet.

Om du laddar upp bilder till webbplatsen får du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När du skickar in uppgifter via kontaktformulär till oss och när du har gett ditt samtycke, hanteras detta i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. Insamlad information används inte för marknadsföring.

E-post

När du skickar e-post till oss, via våra olika e-postadresser, hanteras detta i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.

Cookie-filer

När du besöker vår webbplats kan vi också samla in information och uppgifter om dig genom att använda så kallade cookies.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Läs mer här om våra cookies

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Webbtrafikanalys

Vi använder Google Analytics för att spåra webbtrafik på den här webbplatsen. Google Analytics använder cookies för att samla in dessa data. För att överensstämma med den nya förordningen inkluderade Google en databehandlingspolicy.

Datan vi samlar behandlas anonymt (IP-adressen är anonym) och ”Data delning” är inaktiverad.

Vilka vi delar dina data med

Vi säljer aldrig dina uppgifter till en tredje part.

Vårt webbhotell, som finns i Sverige, och som tillhandahåller IT-tjänster och hanterar kundserviceärenden.

Det finns ett personuppgiftsbiträdesavtal, mellan oss och webbhotellet, i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på korrekt och säkert sätt.

Hur länge vi behåller era uppgifter

  • Uppgifter inskickade via e-post lagras och hanteras tills ärendet är åtgärdat, dock längst i tre månader
  • Uppgifter från kontaktformulär i sex månader
  • Webbtrafikstatistik från Google Analytics i 50 månader

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Uppdatering av Integritetspolicyn

Denna informationstext uppdaterades senast den 23 maj 2018 och kan komma att ändras.